Cvartetul ”Chronos”

Cvartetul “Chronos” s- a format în anul 2014 la inițiativa membrilor, respectiv Cosmin Horațiu Stoica – vioara I, Stelian Nemțanu- vioara a- II- a, Georgiana Maria Frîncu- violă și Florin Găureanu- violoncel. Cei patru instrumentiști fac parte din orchestra simfonică a Filarmonicii ” Paul Constantinescu ” din Ploiești și au înființat acest cvartet din dorința de a aduce în atenția publicului ploieștean muzica de cameră.

Cosmin Horațiu Stoica a urmat cursurile Universității de Muzică din București la clasa profesorului Modest Iftinchi , pe care le- a absolvit ca șef de promoție în anul 1997, iar în prezent ocupă postul de concertmaestru al orchestrei simfonice din cadrul Filarmonicii ” Paul Constantinescu” din Ploiești.

Stelian Nemțanu este absolvent al Universității ” Spiru Haret” din București . A deținut funcția de concertmaestru al orchestrei simfonice ploieștene, al orchestrei de cameră a Conservatorului Național din Beirut, al Orchestrei Regale din Amann, iar în prezent își desfășoară activitatea ca șef de partidă vioara a – II- a al orchestrei simfonice din Ploiești.

Georgiana Maria Frîncu a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București la clasele profesorilor Valeriu Pitulac și Marian Movileanu, în urma cărora a obținut diplomele de licență și masterat. În prezent este șef al partidei de violă de la orchestra simfonică din Ploiești.

Florin Găureanu a absolvit cursurile Conservatorului” George Enescu” din Iași, unde s-a bucurat de îndrumările renumiților profesori și violonceliști Romică Bălan, Dan Prelipcean și Alexandru Moroșanu. Imediat după terminarea Conservatorului, a ocupat postul de prim violoncelist în orchestra simfonică a Filarmonicii” Moldova”din Iași, după care, în aceeași calitate, a făcut parte din orchestra ” Virtuozii din Patra” – Grecia. În prezent este membru al orchestrei simfonice din cadrul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.

Pasiunea pentru muzica de cameră a celor patru instrumentiști ai cvartetului ” Chronos” i- a îndemnat să abordeze un repertoriu foarte diversificat, cu muzică din toate genurile care satisface și cele mai exigente gusturi în materie.

Bucuria de a profesa și în cadrul unui ansamblu de muzică clasică se observă cu ocazia fiecărei reprezentații a cvartetului, fie că este vorba despre paginile dedicate cvartetului clasic, muzică de divertisment sau recitaluri-lecție.

Cvartetul “Chronos” acordă importanță deosebită proiectelor educaționale din care face sau ar putea face parte ( fiecare dintre membrii exercitându-și activitatea și ca profesori), fie că este vorba despre concert – lecție oferit copiilor care studiază în liceele de profil, fie că este vorba despre concerte susținute pentru copiii care vor să- și aprofundeze cunoștințele despre muzica clasică, formând astfel public iubitor de muzica de acest gen care să se bucure împreună cu cvartetul/ orchestra simfonică la fiecare manifestare artistică a Filarmonicii” Paul Constantinescu”.