Cvartetul “Chronos” s- a format în anul 2014 la inițiativa membrilor, respectiv Cosmin Horațiu Stoica – vioara I, Stelian Nemțanu – vioara a II-a, Georgiana Frîncu – violă și Florin Găureanu – violoncel. Cei patru instrumentiști fac parte din Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și au înființat acest cvartet din dorința de a aduce în atenția publicului ploieștean muzica de cameră.
Cosmin Horațiu Stoica a urmat cursurile Universității de Muzică din București la clasa profesorului Modest Iftinchi, pe care le-a absolvit ca șef de promoție în anul 1997, iar în prezent ocupă postul de concertmaestru al orchestrei simfonice din cadrul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.
Stelian Nemțanu este absolvent al Universității “Spiru Haret” din București. A deținut funcția de concertmaestru al orchestrei simfonice ploieștene, al orchestrei de cameră a Conservatorului Național din Beirut, al Orchestrei Regale din Amann, iar în prezent își desfășoară activitatea ca șef de partidă vioara a II-a al Orchestrei Simfonice din Ploiești.
Georgiana Frîncu a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București la clasele profesorilor Valeriu Pitulac și Marian Movileanu, în urma cărora a obținut diplomele de licență și masterat. În prezent este șef al partidei de violă de la Orchestra Simfonică din Ploiești.
Florin Găureanu a absolvit cursurile Conservatorului “George Enescu” din Iași, unde s-a bucurat de îndrumările renumiților profesori și violonceliști Romică Bălan, Dan Prelipcean și Alexandru Moroșanu. Imediat după terminarea Conservatorului, a ocupat postul de prim violoncelist în orchestra simfonică a Filarmonicii “Moldova” din Iași, după care, în aceeași calitate, a făcut parte din orchestra “Virtuozii din Patra” – Grecia. În prezent este membru al Orchestrei Simfonice din cadrul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.
Pasiunea pentru muzica de cameră a celor patru instrumentiști ai Cvartetului “Chronos” i-a îndemnat să abordeze un repertoriu foarte diversificat, cu muzică din toate genurile care satisface și cele mai exigente gusturi în materie.
Bucuria de a profesa și în cadrul unui ansamblu de muzică clasică se observă cu ocazia fiecărei reprezentații a cvartetului, fie că este vorba despre paginile dedicate cvartetului clasic, muzică de divertisment sau recitaluri-lecție.
Cvartetul “Chronos” acordă importanță deosebită proiectelor educaționale din care face sau ar putea face parte (fiecare dintre membrii exercitându-și activitatea și ca profesori), fie că este vorba despre concert-lecție oferit copiilor care studiază în liceele de profil, fie că este vorba despre concerte susținute pentru copiii care vor să-și aprofundeze cunoștințele despre muzica clasică, formând astfel public iubitor de muzica de acest gen care să se bucure împreună cu cvartetul/orchestra simfonică la fiecare manifestare artistică a Filarmonicii “Paul Constantinescu”.