Caravan Creștină – 25 noiembrie 2024

Concert Description

Toamna aceasta, muzica bizantină aprinde inima românilor creștin ortodocși. Cu o tradiție vie de mai bine de 1000 de ani, muzica bizantină este o rugăciune ce are o lucrare minunată de ai face pe cei care o ascultă, să trăiască o pregustare a raiului pe pământ.

Luni, 25 noiembrie 2024, de la ora 19.00, la Filarmonica Ploiești

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale condus de Părintele Arhidiacon Mihail Bucă alături de Ana Nuță vor interpreta muzică tradițională bizantină, iar Delia Papazicu și “Tronos Junior” vor aduce pe scenă puțin din minunată lume a celor mici. Concertul este prezentat de Daniel Buzdugan.

Pr. lect. dr. Zaharia MATEI de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, va susține, în cadrul evenimentului, o cuvântare despre muzica bizantină.

Evenimentul este organizat cu aprobarea cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

Evenimentul va include, de asemenea, proiecții și prezentări legate de documentarul nostru de lung metraj, “Sounds of Byzantium”, care explorează istoria, semnificația și impactul muzicii bizantine în diverse culturi și discipline, inclusiv artă, știință și terapie.

Pe lângă concertul live, vor avea loc discuții și prezentări axate pe educația creștină, importanța rugăciunii, promovând valori morale și spirituale și încurajând o înțelegere mai profundă a tradițiilor ortodoxe.

În cadrul evenimentului va avea loc o expoziție de fotografii a icoanelor realizate de pictorul bisericesc, Costel Olarean sub îndrumarea Pr. Lect. univ. dr. Adrian-Cristian Mazilița, icoane care împodobesc Sala de festivități a Centrului eparhial al Episcopiei Severinului. Această expoziție a fost realizată cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. În cadrul galeriei foto vor fi expuse, sumar, elemente teoretice fundamentale din muzica bizantină, precum și chipuri de melozi, imnografi și protopsalți care au trudit de-a lungul istoriei la evoluția acestei arte, începând cu imaginea Sfântului Prooroc David, continuând cu perioada secolelor II – XX și încheind cu Sfântul Nectarie Protopsaltul.

De asemenea, vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea accesării online a studiului intitulat: O istorie a muzicii bizantine in imagini – chipuri de melozi, imnografi și protopsalți, realizat de Pr. Lect. univ. dr. Adrian Cristian Mazilița de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova. Descarcă studiul de aici https://armonialumina.com/

Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu