Voluntariat

Oportunitatea de a fi voluntar la concertele, festivalurile și evenimentele organizate de Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești se adresează celor care doresc să își dezvolte în cadrul acestui program de voluntariat calități precum: comunicare, atenție la detalii, inițiativă, entuziasm, spirit de echipă etc.

Persoanele care doresc să se implice în calitate de voluntari în evenimentele organizate de instituția noastră sunt rugate să completeze următorul formular, ținând cont de disponibilitatea în perioadele de desfășurare ale evenimentelor.

Oricine are timp liber și bunăvoință poate deveni voluntar în cadrul festivalurilor și evenimentelor organizate de instituția noastră. Vor avea loc traininguri înainte de fiecare eveniment, proiect sau program pentru a familiariza voluntarii cu programul, echipa, activitățile etc. Prin urmare, în funcție de preferințe, abilități și experiențe vă puteți alege departamentul în cadrul căruia să vă desfășurați activitatea de voluntariat.

Beneficii directe pentru voluntari: contract de voluntariat, certificat de voluntariat, recomandări pentru angajare, adeverințe de practică, tricouri, ecusoane, voluntarii beneficiază de abonament individual pentru fiecare eveniment sau festival, din cadrul Filarmonicii, care poate fi utilizat în afara programului de lucru, în functie de rolul și orarul asumat. Conform Legii Voluntariatului nr. 78/2014 activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

În conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, menționăm că informațiile cerute în acest formular nu vor fi utilizate de către nici o terță persoană și în niciun alt scop decât acela al contractului de voluntariat.

Descărcați și completați formularul de voluntariat la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, și trimiteți-l la adresa voluntariat@filarmonicaploiesti.eu, sau completați formularul de mai jos, la care adăugați formularul completat și scanat.

Birouri

Voluntarii desemnați pentru foto/video vor face poze și vor filma la evenimentele pe care Filarmonica “Paul Constantinescu” le organizează sau la care este partener. Pozele și filmările de la evenimente (după o selecție realizată împreuna cu managerul instituției) vor fi postate/promovate pe website-ul și pe conturile de socializare ale instituției.

1. Voluntarii desemnați realizează graficul de sosiri şi plecări al participanţilor la eveniment și țin legătura cu Autoritatea Aeroportuară pentru obţinerea tuturor aprobărilor necesare accesului în aeroport şi a preluării participanţilor direct de la avion; țin legătura cu Autoritatea Aeroportuară pentru obţinerea tuturor aprobărilor necesare accesului în aeroport a camionelor şi a personalului tehnic ce va asigura preluarea instrumentelor de la avioane (curse regulate şi cargo); țin legătura cu departamentele din cadrul Filarmonicii “Paul Constantinescu” responsabile cu urmărirea contractelor, transportul intern şi internaţional, cazare, repetiţii, etc. Prezintă un raport săptămânal managerului Filarmonicii.

2. Colaboratorii și voluntarii desemnați asigură transportul intern al participanţilor la evenimente (cu mașinile Filarmonicii, insoțiți de șoferul instituției): realizează graficul de transport intern, țin legătura cu companiile de transport ce asigură transportul intern (limuzine, microbuze, autocare, camioane). Ţin legătura cu departamentele din cadrul Filarmonicii “Paul Constantinescu” responsabile cu urmărirea contractelor, transportul internaţional, cazare, repetiţii, primire aeroport. Prezintă un raport săptămânal managerului Filarmonicii.

3. Voluntarii desemnați însoţesc – pe perioada şederii lor în Romania – artiştii, ansamblurile şi orchestrele participante la evenimente. Preiau artiştii de la aeroport/gară , însoţesc invitaţii la hoteluri, la sălile de concerte, participă la repetiţii şi concerte, asigură legătura cu colectivele de organizare (contracte, transport internaţional şi intern, cazare, repetiţii, catering) pentru îndeplinirea condiţiilor contractuale. Prezintă un raport săptămânal managerului Filarmonicii.

Voluntarii desemnați vor face parte din biroul de presă și colectivul PR. Se vor ocupa de relația cu presa română și străină, de organizarea și funcționarea biroului de presă al instituției având îndrumarea și acceptul managerului Filarmonicii în urma prezentării situațiilor, mapelor de presa etc.

Vor ține legătura cu partenerii Filarmonicii şi vor gestiona solicitările de interviuri pentru artişti, vor întocmi comunicatele de presă şi materialele pentru website (acestea urmând să primească aprobarea managerului instituției) şi vor monitoriza presa referitoare la evenimentele organizate de Filarmonică.

Voluntarii desemnați asigură buna desfăşurare a accesului publicului în sala de concerte, înainte și în timpul desfășurării evenimentelor.

Voluntarii desemnați asigură catering-ul participanţilor la evenimente: realizează graficul de catering, ţin legătura cu departamentele din cadrul Filarmonicii, întocmesc liste pentru persoanele cărora li se asigură servicii de catering, asigură necesarul de apă, ceai, cafea etc. în timpul repetiţiilor şi concertelor.

Voluntarii desemnați asigură oferirea de flori după concerte. Aceste persoane vor ține legătura cu firma care asigură buchetele şi coşurile ce urmează a fi oferite artiştilor.