Concert Jubiliar Zoia Alecu – 20 octombrie 2023

Concert Description

2023 este an aniversar în folk, jumătate de veac de carieră artistică a Zoiei Alecu. Folkul și rockul s-au întâlnit în glasul ei. Artista aniversează cei 50 de ani de stat pe scenă prin trei concerte aniversare extraordinare: Tulcea, Ploiești și București. Totodată, va lansa un dublu album de colecție, The Best of the best of.

Dublul album aniversar cuprinde un prim CD cu cele mai bune piese din cele patru albume de autor scoase până acum, și un al doilea CD, album de colecție, cu melodii compuse la începutul carierei, în anii 1973-1974, ce au fost înregistrate în studiourile Radio România, cu vocea, ambitusul de 5 octave și jumătate, și soundul de atunci. Aceste melodii se găsesc doar în arhiva Radio România, iar acum, cu acordul celor de la radioul public, pe acest album de colecție.

Zoia Alecu a cântat prima dată pe o scenă când avea 12 ani, iar la 16 ani a cântat, la o serată muzicală particulară, în fața lui Florian Moțu Pittiș și Doru Stănculescu. Oficial s-a lansat în 1973, nașul ei muzical fiind Doru Stănculescu, iar locul lansării a fost celebrul Club A. Zoia Alecu scrie versuri și compune muzica pentru melodiile ei, ceea ce face din ea un cantautor complet.

Zoia Alecu vă zâmbește din afiș, dar cel mai bine veniți s-o vedeți zâmbind pe scenă. Și mai ales cântând. Să fie folk!


Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu