Concert Simfonic Extraordinar – 11 mai 2023

Concert Description

Un nou concert simfonic extraordinar din seria “Integrala lucrărilor simfonice de P. I. Ceaikovsky”, un nou eveniment muzical extraordinar ce va fi dirijat de Radu Postăvaru și îl avea ca solist pe pianistul Horia Maxim. Programul va cuprinde două dintre cele mai renumite lucrări simfonice ale compozitorului rus, Concertul nr. 1 în si bemol minor, opus 23, pentru pian și orchestră, și Simfonia a VI-a în si minor, opus. 74, cunoscută și sub numele de “Patetica”.

Concertul va oferi publicului o experiență muzicală unică, prin interpretarea de excepție a acestor două capodopere ale muzicii clasice. Solistul Horia Maxim, cu virtuozitatea sa în fața celor 88 de clape ale pianului, va ilustra cu siguranță lirismul și frumusețea concertului de Ceaikovsky, în timp ce Radu Postăvaru, prin dirijarea precisă și pasionată, va da viață Simfoniei a VI-a, o capodoperă plină de emoție și dramatism.

Evenimentul va oferi publicului o oportunitate rară de a asculta aceste lucrări majore ale lui Ceaikovsky, interpretate de artiști de talie internațională, în atmosfera unică și specială pe care scena “Ion Baciu” a Filarmonicii Ploiești o oferă de fiecare dată.

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici.


Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu