Concert Simfonic Extraordinar – 27 aprilie 2023

Concert Description

Concertul simfonic extraordinar care va avea loc pe 27 aprilie 2023, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, va fi o experiență muzicală de neuitat. Soliștii de excepție Alexandru Tomescu (vioară), Ștefan Cazacu (violoncel) și Oda Voltersvik (pian) se vor alătura orchestrei, iar actorul Tudor Istodor va fi narator.

Primul moment al serii va fi consacrat Triplului concert pentru vioară, violoncel și pian, compus de Paul Constantinescu. Această lucrare, scrisă în 1956, este un exemplu remarcabil de virtuozitate și expresivitate muzicală, în care cele trei instrumente soliste își împart rolurile pentru a oferi publicului o experiență muzicală complexă și profundă.

Al doilea moment al serii va fi dedicat Suitelor simfonice 1 și 2 din Peer Gynt, compuse de Edvard Grieg. Aceste suite sunt inspirate din piesa de teatru omonimă a lui Henrik Ibsen, și reprezintă o evocare muzicală a poveștii aventurilor lui Peer Gynt. Suitele sunt caracterizate de frumusețea lor sonoră, de atmosfera vibrantă și de intensitatea lor emoțională.

În ansamblu, concertul simfonic va fi o experiență muzicală deosebită, care va oferi publicului ocazia de a se bucura de interpretări impresionante a soliștilor Alexandru Tomescu, Ștefan Cazacu și Oda Voltersvik, ce vor aduce pe scenă virtuozitatea și sensibilitatea lor artistică.

Concertul din Sala “Ion Baciu” a Filarmonicii Ploiești va începe la ora 19:00 și este inclus în programul Festivalului “Paul Constantinescu”, ediția 2023.

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici.


Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu