Corul Regal – O Magnum Mysterium – 30 iunie 2023

Concert Description

O Magnum Mysterium

Concert de muzică sacră susținut de Corul Regal la Ploiești și București

Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române, va susține concertul de muzică sacră intitulat O Magnum Mysterium pentru publicul din Ploiești și din București.

Corul Regal va evolua vineri, 30 iunie 2023, începând cu ora 19:00, în Sala Ion Baciu a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești și duminică, 2 iulie 2023, începând cu ora 20:00, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București.

Intrarea la ambele evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Alături de Corul Regal și dirijorul Răzvan Apetrei, vor evolua dirijorii Eduard Dinu (Ploiești) și Daniela Cotoroană (București), precum și sopranele Isabela Stănescu, Ana-Maria Bercu, Ana-Maria Ivan, Daniela Ciuciu, altista Lelia Statachi, tenorii Cristian Grigorescu și Cosmin-Mihai Similea, baritonul Florin Limbutu și basul Alin Popa. De asemenea, în cadrul celor două evenimente va evolua tânăra violoncelistă Alexandra Căplescu.

Programul concertului include lucrări de muzică sacră veche și contemporană, unele dintre ele în primă audiție românească, reunind pe unii dintre cei mai apreciați compozitori de muzică corală ai momentului în lume, precum Arvo Pärt, Ola Gjeilo, Eric Whitacre, Javier Busto, Karl Jenkins ș.a.

Corul Regal invită publicul din cele două orașe la o incursiune muzicală care urmează traseul biblic al lui Iisus Hristos, de la Nașterea Sa, trecând prin Patimi, ajungând la Înviere și, în final, culminând cu promisiunea Mântuirii Veșnice. În sens mai larg, O Magnum Mysterium este de fapt o metaforă muzicală a existenței în general, o explorare a acestui „mare mister” al ciclicității creației tuturor ființelor vii și a întregului Univers, pe care umanitatea dintotdeauna a încercat să îl deslușească.

Eduard Dinu a fost dirijor al Corului Regal în perioada 2015-2018, iar în prezent este dirijorul Corului Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești. Daniela Cotoroană este dirijorul asistent al Corului Regal.

Răzvan Apetrei, dirijor, manager și membru fondator al Corului Regal, este unul dintre cei mai performanți și promițători dirijori români din noua generație, fiind, în același timp, și membru fondator al Cameratei Regale. Urmează studiile dirijorale la București, la clasa maestrului Dumitru Goia, iar din anul 2017 devine doctorand și asistent universitar la Iași. În anul 2016 fondează Opera Clandestina, companie independentă de operă, balet și teatru. Colaborează cu instituții și ansambluri muzicale precum Filarmonicile din Brașov, Bacău, Chișinău, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Opera Comică pentru Copii din București, Camerata Regală, Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova” din Iași, Corul de Copii și Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române ș.a., interpretând opusuri simfonice, vocal-simfonice, de operă, de balet și corale din întreaga istorie a muzicii universale. De asemenea, evoluează în cadrul edițiilor 2019 și 2021 ale Festivalului Internațional George Enescu.

Partenerii celor două evenimente sunt Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Arhidieceza Romano-Catolică de București – Oficiul Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu și Biserica Evanghelică C. A. din București.

Mai multe detalii despre Corul Regal puteți accesa la:

www.corul-regal.ro

www.facebook.com/corulregal

www.instagram.com/corulregal


Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu