Festival-Concurs „Cunună de Cântec Românesc” – 17 septembrie 2022

Concert Description

Casa de Cultură “I. L. Caragiale” Ploiești și Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ploiești, organizează, în perioada 16-18 septembrie 2022 cea de-a VII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor “Cunună de Cântec Românesc”.

Scopul esențial al acestei manifestări culturale îl reprezintă promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice şi valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, “Soliști vocali” și “Soliști instrumentiști”, fiind destinat interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară. Din fiecare județ pot participa la concurs soliști vocali și soliști instrumentiști amatori, având vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor concursului, cu o ținută scenică adecvată şi o vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.

IMPORTANT: Perioada de preselecție se prelungește până pe data de 12 septembrie 2022, ora 23:59. Preselecția va avea loc pe data de 13 septembrie 2022, ora 10:00.


Sâmbătă, 17.09.2022, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești

Ora 10.00:

  • Deschiderea festivalului;
  • Concursul Național de Folclor „Cunună de cântec românesc”;

Ora 17.30 – Gala Laureaților:

  • Concert folcloric susținut de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” alături de soliștii săi – Traian Frîncu, Adriana Deaconu;
  • Invitată în recital Patanghel Roxana Gabriela, laureata festivalului 2021

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


Regulament concurs

“Cunună de cântec românesc” – 16-18 septembrie 2022
Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu