Muzica nouă românească – de la discipol la maestru – 9 septembrie 2022

Concert Description

Ansamblul VEDE(M)² s-a înființat în februarie 2022 sub îndrumarea conf. Univ. Dr. Adriana Maier. Membrii formației, Emanuel Rupa (clarinet), Mădălin Pandelescu (vioară), Emanuela Benec (vioară), Valeria Răducanu (violă), Mădălina Radu (violoncel) și Daniel Dumitrașcu (pian), sunt studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București, câștigători a numeroase concursuri naționale și internaționale.

Vă invităm vineri, 09.09.2022, ora 17:00 la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, să ascultați o muzică pe care noi am început să o îndrăgim din ce în ce mai mult, anume Muzica Nouă.
Proiectul se adresează în special elevilor de liceu, dar și tuturor celor care sunt interesați să asculte și să înțeleagă ce presupune acest tip de muzică.

Ansamblul promovează lucrările camerale din creația compozitorilor români contemporani, printre care amintim:
– Dan Dediu – Essai sur le Globe Pirate
– Diana Rotaru – RED HOT
– Andrei Petrache – Sonata pentru vioară și violoncel
– Emanuel Rupa – Rhapsody in mandarin form, în primă audiție, o lucrare compusă pentru VEDE(M)², și dedicată mentorului ansamblui, Adriana Maier.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, Liceul de artă „Ion Vidu” Timișoara, Universitatea Națională de Muzică București și finanțat prin SAS UNMB – Societatea Antreprenorială Studențească în urma câștigării concursului de proiecte “Antreprenor la UNMB”.

Vă așteptăm cu drag!


Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu