Operă Rock – Meșterul Manole – 8 iunie 2023

Concert Description

Pentru 8 iunie 2023, de la ora 19:00, vă propunem un spectacol fusion, un concept unic ce vă va surprinde prin eclectismul său.

Legenda populară „Meșterul Manole” a fost preluată de Victor Cârcu, cel care a creat libretul pentru acest spectacol, în timp ce partitura muzicală poartă semnătura lui Josef Ioji Kappl. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, alături de orchestra simfonică – ce va fi condusă de Tiberiu Soare, pe scenă vor urca și instrumente moderne, după cum urmează: chitara electrică la care va cânta Nicu Patoi, chitara bas ce se va afla în responsabilitatea interpretativă a lui Josef Ioji Kappl și, nu în ultimul rând, Cristi Rațiu va completa peisajul cu instrumentele de percuție. Și Corul Filarmonicii – pregătit de Eduard Dinu – va completa peisajul sonor al acestei opere rock ce transpune, într-un limbaj contemporan, tragica poveste a meșterului fără noroc. Tenorul Liviu Iftene, soprana Cristina Vasilache și Teodor Vădana vor da viață personajelor principale creionate de Victor Cârcu și de Josef Ioji Kappl.

Cu ajutorul spectacolului de lumini, colegii noștri vor crea un spațiu tridimensional, încercând astfel să evoce acel univers spectaculos, de legendă, care să pună în valoare realizarea artistică a muzicienilor.

Vă așteptăm așadar să luați parte, alături de noi, la o producție „de poveste”!

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici.


Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu