Ploiești Jazz Festival XVIII – Saxophone Workshop with Don Braden – 27 octombrie 2023

Concert Description

“Be Stronger in Jazz and Stronger in Life”

Don Braden va aborda și discuta despre tehnici de improvizație, dar și despre metode de a fi mai sănătos și mai energic, astfel încât stilul de viață al omului să fie transpus în stilul de interpretare al jazzman-ului, atât la repetiții cât și în expresiile muzicale de pe scenă.

Don Braden este un muzician de jazz de cel mai mare calibru. de peste 40 de ani susține turnee în toată lume, fie în ansambluri proprii, fie ca invitat special sau sideman pentru granzi ai jazz-ului precum Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Tony Williams sau Roy Haynes.

A compus muzică pentru ansambluri variind de la duo la orchestre simfonice, în multe stiluri, pentru înregistrări (peste 100 de CD-uri), film și televiziune.

Este de asemenea un pedagog renumit, având mai mult de două decenii experiență în care a oferit masterclass-uri la nenumărate școli și universități.

Este un creativ cu o tehnică excelentă, un saxofonist cu suflet, iar rafinamentul lui armonic și ritmic îi oferă o abordare unică atât în improvizație, cât și în compoziție și aranjament.

Combinate cu personalitatea sa jucăușă, dar disciplinată în același timp, îl fac unul dinte cei mai importanți muzicieni contemporani.


Accesul este liber pentru toți doritorii. Detalii și informații suplimentare la numărul de telefon +40 726 203 744.

Concert Details
  • Location:

    Sala Ion Baciu