Comunicat de presă cu privire la modificarea sau anularea unor evenimente din perioada următoare – 13 noiembrie 2023

Posted by: filarmonica ploiești Category: Comunicate de presă

Comunicat de presă cu privire la modificarea sau anularea unor evenimente din perioada următoare – 13 noiembrie 2023

Deși am început stagiunea cu numărul 71 optimiști, cu multă încredere în noi și în ideile noastre, nerăbdători să împărtășim cu dumneavoastră proiectele și surprizele pe care vi le-am pregătit și, cel mai important, să ne bucurăm împreună de concerte și festivaluri extraordinare, invitați de mare rang și programe îndrăznețe, ne vedem în situația în care o parte dintre planurile noastre să nu părăsească niciodată biroul în care așteptau să le vină rândul să urce pe scenă și să prindă viață, iar multe dintre concerte să sufere modificări radicale.

Sfârșitul acestui an este mai dificil și mai auster ca niciodată, bugetul țării trecând printr-o perioadă de criză. Din păcate acest lucru afectează toate domeniile, inclusiv arta și educația, două elemente definitorii pentru viitorul unui popor. Pablo Picasso spunea că „arta purifică sufletul de praful vieții de fiecare zi”, iar atunci când arta are de suferit, viața noastră trece printr-o adevărată furtună de nisip. Severitatea măsurilor luate în scopul reducerii cheltuielilor și-au pus amprenta în egală măsură și pe sectorul cultural, în special asupra instituțiilor de cultură. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea și vom încerca să ne sprijinim reciproc pentru a depăși obstacolele ce se ivesc. Întotdeauna arta și muzica au reușit să răzbească în perioade de război, revoluții, crize economice, calamități, epidemii sau pandemii, și avem încredere că și această încercare ne va întări, ne va face să fim și mai dornici de proiecte noi, mai înțelepți și mai nerăbdători de a crea frumos.

Ne cerem iertare în fața dumneavoastră deoarece, îndependent de voința noastră, nu vom reuși să ne respectăm angajamentele luate față de publicul nostru și nu în ultimul rând față de invitații noștri. Vor fi afectate spectacolele programate pentru perioada următoare, inclusiv evenimentele festive din luna decembrie. Vă promitem că vom căuta cele mai bune soluții prin care dumneavoastră să aveți cel mai puțin de suferit în această perioadă și sperăm că veți rămâne alături de noi. Așa cum zice proverbul: „împreună la bine și la greu”.

Vă vom ține la curent cu fiecare schimbare care se va anunța și aveți încredere în noi că ne vom folosi de toate resursele de care vom dispune, multe ori puține, pentru a duce mai departe crezul lui George Enescu: „Ceea ce e important în artă e să vibrezi tu însuți și să-i faci și pe alții să vibreze”.

Cu deosebită considerație,
Întregul colectiv al Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești

Share this post