Comunicat de presă – Recital Power Vibes – 2 februarie 2020

Posted by: filarmonica ploiești Category: Comunicate de presă

Comunicat de presă – Recital Power Vibes – 2 februarie 2020

15 ani de carieră solistică Alexandru Anastasiu – un regal al instrumentelor de percuție

Anul 2020, reprezintă pentru vibrafonistul Alexandru Anastasiu prilej aniversar al celor 15 ani de carieră solistică la vibrafon.

Doctor în muzică al UNMB, compozitor, solist,solist intrumentist al Orchestrei Naționale Radio, inițiatorul și co-organizatorul primului Festival Internațional de Vibrafon din lume, Alexandru și-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului și promovării acestuia ca instrument solist pe scenele Filarmonicilor din România și nu numai. A înregistrat 6 compact discuri având în prim plan vibrafonul, ultimul, “Anotimpurile”, compoziție proprie, alături de Orchestra Națională Radio.

Cei 15 ani de de carieră solistică vor fi încununați printr-un turneu național Power Vibes- Alexandru Anastasiu și Icon Arts Ensemble iar concertele vor avea loc după cum urmează:

București -15 Ianuarie, ora 16 – Biblioteca Națională

Bacau- 31 Ianuarie, ora 18.30 – Filarmonica “Mihail Jora”

Tecuci – 1 Februarie, ora 18, Ateneu

Ploiești – 2 Februarie, ora 18, Filarmonica “Paul Constantinescu”

Sibiu- 3 Februarie , ora 19, Biblioteca Astra

București, 6 Februarie -Sala Radio

Pitești-7 Februarie, ora 19 – Filarmonica

Brașov -8 Februarie, ora 19, Sala Patria

București -22 Februarie, ora 18.30 – AFI Cotroceni

Conceptul proiectului îi aparține lui Alexandru Anastasiu și la baza lui a stat dorința de a forma un ansamblu de percuție de elită, compus din tineri muzicieni care posedă calități muzicale excepționale. Este o șansă dată tinerelor talente de a se exprima și de a oferi o alternativă pieței muzicale din România, într-o societate care are mare nevoie de repere culturale cu adevărat valoroase.

Repertoriul cuprinde lucrări pentru vibrafon, marimbă și percuție (JS Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Sejourne, A. Anastaisu), un regal al armoniei și ritmului.

Format din Alexandru Anastasiu, Sara Merișcă, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae și Cosmin Dumitriu, Power Vibes este un proiect inedit, o întâlnire spectaculoasă a complexității și versatilității muzicale cu pasiunea și efervescența specifică tinerei generații.

Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul amenajat in AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

Share this post