Comunicat de presă – Concert simfonic – 4 iunie 2020

Posted by: filarmonica ploiești Category: Comunicate de presă Post Date: 03/06/2020

Comunicat de presă – Concert simfonic – 4 iunie 2020

“Anotimpurile” lui Vivaldi, cu Gabriel Croitoru, în Parcul Municipal Vest din Ploiesti

“Anotimpurile” (“Le quattro stagioni”), cea mai cunoscută dintre operele lui Antonio Vivaldi și una dintre cele mai populare lucrări din repertoriul clasic, deschide seria de concerte în aer liber organizate de Filarmonica “Paul Constantinescu” în Stagiunea 67.

Concertul se va desfăşura joi, 4 iunie 2020, de la ora 18.00, în Parcul Municipal Vest din Ploieşti. Solist va fi Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai valoroşi violonişti români, deţinător al dreptului de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, ce a aparţinut lui George Enescu. Accesul este liber, iar concertul va fi difuzat live pe platforma Virtual Concert Hall.

Gabriel Croitoru a absolvit Liceul de Muzică din București la clasa profesorului Mihai Constantinescu și Conservatorul de Muzică din București la clasa profesorului Modest Iftinchi, studiind în particular și cu profesorul Ștefan Gheorghiu. A susţinut numeroase recitaluri în Franţa, Spania, Germania, China, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, fosta URSS, Ungaria și România. Este solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, solist concertist al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și membru (vioara I) al Cvartetului de Stat Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca. De asemenea desfășoară și o activitate didactică, fiind profesor la Universitatea de Muzică din București. În anul 2006 a obţinut titlul de doctor în muzică pe tema: „Pablo Sarasate – Virtuozitate interpretativă și fantezie componistică”, avându-l ca îndrumător pe profesorul Octavian Lazăr Cosma. Este laureat al unor concursuri naţionale și internaționale iar discografia sa cuprinde numeroase CD-uri, între care Integrala lucrărilor pentru vioară și orchestră de Pablo Sarasate, o premieră mondială.

Sponsori oficiali: Alexandrion Group, BES România, Bergenbier, Apa Nova, BRD, Bristot, Conpet, Cora, Școala de Flori, The Fable, PECEF, Stenota, Delice, West Mall.

Parteneri media: Agerpres, ArteFapte, Ziarul Prahova, Jurnalul Prahovean, 24pharte, KissFM, MagicFM, Mediasud, Ploiești TV, Fapt Divers, Ploieștii, Prahova Business, Prahova Economică, Prahova News, Prahova TV, Radio Prahova, Info Ploiești City, Radio România Muzical, Stiri Actuale, Telegrama, TVR, Valea Prahovei TV.